Leverantörer

luftvärmepumpNär man ska investera i en luftvattenvärmepump gäller det förstås att hitta en leverantör som kan leverera det man vill ha och som man litar på. Det finns många företag som arbetar med värmepumpar idag, både stora och små. Om en entreprenör är medlem SVEP (Svenska Värmepumpföreningen) betyder det att företaget är godkänt av branschorganisationen för företag som arbetar med värmepumpar. Det kan vara en viktig första sak att kontrollera.

En del företag är bara återförsäljare för värmepumpar, andra sköter bara installationer och vissa erbjuder allt. Det kan vara klokt att välja ett företag som står för hela paketet, det vill säga själva pumpen, installationen av pumpen och installationen av inomhusmodulen som kopplas till det vattenburna värmesystemet. Det minskar risken för problem om något skulle gå snett, till exempel att olika installatörer skyller på varandra vid problem.

Ta in offerter

En luftvattenvärmepump är en stor investering, och man bör alltid prata med och ta in offerter från flera olika leverantörer innan man gör sitt val. Det är viktigt att allt känns rätt, och att man förstår till fullo vad allt innebär och vad man kommer att få för sina pengar. Tänk på att pris och kvalitet kan hänga ihop, men också att dyrt inte per automatik betyder bra. Ibland kan man få ett bättre pris om man låter företagen slåss om att få en som kund, men man bör alltid välja det företag som känns bäst oavsett om man får ett bättre pris någon annanstans.

Via SVEP (Svenska Värmepumpföreningen) kan man hitta de leverantörer som verkar i sin region. Företag som arbetar med värmepumpar är till exempel Euronom, CTC, Viessmann, Thermia, IVT, Evi Heat, Polarpumpen, Nibe, Bosch, Mitsubishi Electric och Daikin Altherma.